skip to Main Content

Ægte lav-energi

Dokumenteret lavt forbrug

En ting er den teoretiske energiberegning af dit nye hus, men hvad bliver det faktiske forbrug i praksis?

For at kunne give et godt eksempel og svare på dette ofte stillede spørgsmål, så har vi fulgt Morten og Tine’s forbrug i præcis et år. Morten og Tine flyttede i 2021 ind i deres nye Funkis villa på 161 m2 lige udenfor Roskilde (Du kan læse mere om deres skønne bolig her).

1.333 kr til opvarmning af huset i et helt år!

Vi har i el-tavlen placeret individuelle strømmålere for nøje at kunne måle forbruget til varmepumpen*, som standard er med i et Holm Hus. De blev aflæst den 8. februar 2021 og igen samme dato i 2022. Dette giver os et præcis energiforbrug for et helt år med alt inkluderet – varme, ventilation og produktion af varmtvand til huset.

Morten og Tine’s familie består af to voksne og to børn som har brugt huset helt normalt med en gennemsnits temperatur på ca. 22-23 grader. Vi har ikke på forhånd aftalt med Tine og Morten at vi ville følge deres forbrug igennem et år, da vi ikke ønskede at deres forbrug skulle blive påvirket unaturligt af den ekstra fokus, men i stedet give os et rigtigt billede af forbruget i deres hus.

Resultat blev et el-forbrug på 1.958 kWh strøm for et helt år. Varmepumpe producenten Nilan estimerer at ca 1169 kWh (af de 1.958) er brugt til opvarmning resten er ventilation og varmtvand. Med deres gennemsnit kWh pris på 2,27 kr for 2021 fratrukket nedsat el-afgift** 1,13 kr har det kostet dem ca 1.333 kr at opvarme huset i et helt år. (1,14 * 1169 kWh)

Vi har undersøgt fjernvarmeprisen for området – alene det at være tilsluttet fjernvarme (de faste udgifter) ville årligt koste i alt 4.780,75 kr (Målerleje: 1.037,50 kr + Effektbidrag: 3.743,25 kr) – Bemærk at dette ikke er inkluderet selve varmeforbruget!

Tallene taler tydeligt for fordelene ved et godt isoleret hus med en effektiv varmepumpe.

* Nilan Compact P Polar XL  – Varmepumpe med integreret 180 liter varmtvandstank og genvindings ventilationsanlæg. Så alt er samlet i et compact anlæg godkendt til passivehuse.

** Der gives afgiftsnedsættelse til elforbrug over 4000 kWh ved opvarmning med el. En typisk familie to børn/to voksne bruger 4000 kWH om året til alm. forbrug – madlavning, køl/frys, lys, tv osv. (kilde: bolius.dk). Altså kan el-prisen for varmen forventes at blive til den nedsatte pris – 1,14 kr. Nedsættelsen var i 2021 – 112,50 øre pr kWh.

Book fremvisning

Book fremvisning

Kom og se parcelhusene fra Holm Huse.
Vi holder Åbent Hus, når det passer dig og familien.

Vis mig mere

Ja tak, jeg vil gerne booke en fremvisning på et bæredygtigt Holm Hus.

    Back To Top