skip to Main Content

Inspiration

Det er ikke hver dag, man ser et svævende hus i Danmark – men med Holm Hus’ nye skruefundament er det faktisk muligt. Tine og Morten Dam var faldet fuldstændigt for en skrånende naturgrund lidt uden for Roskilde, men gruede for det store arbejde med at fjerne jord fra grunden, inden de kunne støbe et solidt betonfundament, som deres nye hus skulle bygges på.

Med det nye skruefundament fra Holm Huse slap de for bøvlet, udgiften og den store C02-belastning det er, at fjerne mange tons jord og efterfølgende støbe et fundament. I dag bor de med udsigt til naturen i huset, som på det højeste sted svæver 120 centimeter over grunden.

– Vi er så glade for vores beslutning om at bygge hus på skruefundament med Holm Huse. Huset lever mere end op til vores forventninger, siger Morten Dam.

Tine og Mortens hus står på 27 skruer. De korteste står i en meters jorddybde – de længste går 6,5 meter ned i jorden. Holm Huse har desuden forsynet skruerne med stivere, så det står helt stabilt og solidt.

– Da grunden blev udstykket, gik jeg og kiggede på den hver dag – vores gamle hus ligger kun 50 meter derfra – og drømte om at bygge nyt hus der. Jeg er virkelig glad for, at vi kunne undgå at fjerne en masse jord, for at vi kunne støbe et fundament – men at vi i stedet har bevaret grunden, som den var med skruefundamentet, understreger Morten.

Han og Tine går op i, at deres nye hus er bygget bæredygtigt og lever op til fremtidens krav om energieffektivitet.

– Beregninger viser, at vi rent faktisk har sparet 85 procent Co2 ved at lave fundering på skruefundament – det er vi glade for, for vi går op i bæredygtighed og miljøet. Vi tænker desuden, at vi har fået et fremtidssikret hus, fordi Holm Huse fortsat lever op til den frivillige Bygningsklasse 2020, som er langt skrappere end Bygningsreglement 2018 lavenergi for at få et A2020 energimærke. Der har Holm Huse virkelig fat i den lange ende, siger Morten.

Han og Tine havde ellers besluttet sig for at bygge et typehus med et andet firma, men så fik han et tip om Holm Huse.

– Jeg må indrømme, at jeg var lidt bekymret for, om skruerne var det rigtige valg. Men i Norge, Sverige og USA har man jo bygget på skruer i mange år på grund af klipper eller meget kuperet terræn, så det er altså sikkert nok. Og Lars og Søren fra Holm Huse har virkelig haft dokumentationen i orden og svaret meget sagligt og sikkert på alle vores spørgsmål, så vi har virkelig følt os i gode hænder og meget trygge under hele processen.

Et husbyggeri kan være både fantastisk sjovt og udfordrende, fordi der er så mange ting at tage stilling til. Derfor er det afgørende, at samarbejdet med firmaet, der bygger huset, og håndværkerene spiller. Det har det gjort for Tine og Morten og Holm Huse.

– Vi har kun ros til Holm Huse og deres håndværkere. De har virkelig gjort det godt. De er meget samarbejdsvillige, imødekommende, smilende og sindssygt søde. Det betyder meget for samarbejdet og trygheden, at byggefirmaet og håndværkerne forstår og lytter, understreger Morten.

– De har svaret på alle vores spørgsmål, altid ladet os følge med i byggeprocessen og selv taget initiativ til forbedringer. Det er superfedt. Vi er så glade for samarbejdet med Holm Huse.

Det sorte hus på skruer vækker opmærksomhed i området.

– Huset er virkelig blevet et tilløbsstykke – det er ikke kun os selv, der synes, det er spændende og banebrydende. Selv om vores hus ligger på en privatvej, går folk ind på grunden og kigger på det – og nogle tager endda billeder. Nogle er lidt skeptiske, men langt de fleste er bare nysgerrige, siger Morten.

Book fremvisning

Book fremvisning

Kom og se parcelhusene fra Holm Huse.
Vi holder Åbent Hus, når det passer dig og familien.

Vis mig mere

Ja tak, jeg vil gerne booke en fremvisning på et bæredygtigt Holm Hus.

    Back To Top